Akupunktur i Sundsvall

Vad kan behandlas?

Med akupunktur enligt TKM kan man behandla en stor mängd sjukdomar samt ge förebyggande och friskvårdande behandling.

Några exempel på symptom:

  • Värk och spänningar i leder, nacke och rygg
  • Idrotts- och belastningsskador
  • Musarm och tennisarmbåge
  • Inflammation i leder, senor och muskler och andra smärttillstånd
  • Huvudvärk och migrän
  • Högt eller lågt blodtryck
  • Matsmältningsbesvär, IBS
  • Stress och utmattning
  • Sömnstörningar, insomnia
  • Mensvärk eller andra menstruations- och klimakteriebesvär

Anna Lundbäck erbjuder akupunktur i Sundsvall

Jag läser en treårig utbildning på Akupunkturakademin och erbjuder akupunktur enligt TKM i Sundsvall till elevpris.

Mottagning finns i Bydalen på Hemmansvägen 28. Lokalen är i gatuplan och det är både gratis och enkelt att parkera utanför.

Som terapeut arbetar jag efter etiska regler och har tystnadsplikt. Jag följer socialstyrelsens hygienföreskrifter och använder endast sterila engångsnålar. Jag är studerandemedlem i Svenska Akupunkturförbundet och har patient-och ansvarsförsäkring.

Mitt mål är att hjälpa människor att må bra både fysiskt och psykiskt.

Bokning och lediga tider hittar du här >>

Vad är Akupunktur?

Akupunktur är en skonsam behandlingsform som aktiverar kroppens självläkningssystem. Med akupunktur enligt TKM behandlar man alltid grundorsaken, vilket gör att möjligheten att bli helt bra är större än om man behandlar enstaka symtom. Akupunktur är effektivt mot en lång rad sjukdomar, obalanser och smärttillstånd.

Människor har använt akupunktur som behandlingsform i mer än 3000 år. ”Nålar” på den tiden bestod t.ex.  av spetsiga sköldpaddsskal. Idag tillämpar man samma behandlingsprinciper, men med moderna nålar och utrustning.

Behandlingsprinciperna  är mycket beprövade.

Världshälsoorganisationen (WHO) anger över 100 behandlingsområden med traditionell akupunktur. WHO listar och dokumenterar sjukdomar, symptom och andra tillstånd där akupunktur har haft vetenskapligt bevisad effekt, genom kontrollerade studier.
Läs dokumentet >>

Anna Lundbäck erbjuder akupunkturbehandling i Sundsvall

Patienten kom till mig med huvudvärk, stel nacke och problem att lyfta armarna. Jag avslutade behandlingen med att tillämpa akshu-punkter i smärtområdet. 

Hur går behandlingen till?

Varje behandling är individuellt anpassad. Vi inleder besöket med ett samtal om dina besvär. Jag kommer att känna på din puls och titta på din tunga (puls- och tungdiagnostik) och ställa frågor. Därefter kommer jag sätta några mycket tunna nålar på individuellt utvalda punkter, utifrån en traditionell och erfarenhetsmässigt behandlingsmodell.

Syftet är att hjälpa din kropp till läkning. 

Jag använder tunna sterila engångsnålar vid behandlingen. Ibland tillämpar jag öronakupressur och placerar en liten tejpbit med ett frö på en punkt i ditt öra som behandling mellan behanlingarna. Örter och ”mat som medicin” är också en stor del av den kinesiska medicinen.

Vid ett akut problem, som nackspärr eller en stukad hand, kan en behandling räcka men vanligtvis behövs 5 – 10 behandlingar. Ju längre tid du haft dina besväre desto fler behandlingar behövs.

Behandlingen är inte smärtsam.

De flesta upplever akupunkturbehandlingen som en stunds avkoppling på behandlingsbänken. 

TKM – Traditionell Kinesisk Medicin

Traditionell kinesisk medicin (eng. Traditional Chinese Medicine, TCM) innefattar förutom akupunktur även Tuina, kinesisk massage, koppning, Qigong och kost. Den kinesiska medicinen har utvecklats under tusentals år i Kina för uppnå och upprätthålla jämnvikt i kroppen.

Akupunkturbehandlingar påverkar hela kroppen och alla funktioner i kroppen som blodcirkulation, immunförsvar och inre organ. Allt vi är med om påverkar vår livskraft och vår hälsa. För att må bra behöver vi titta på alla delar. Vårt fysiska, mentala och känslomässiga mående är lika viktiga. Att integrera kropp och själ är självklart inom TKM och tillsammans bildar alla delar ett mönster som gör det möjligt att hitta roten till obalansen eller sjukdomen.

Alla behandlingar syftar till att behandla orsaken och återskapa harmoni och balans. Akupunktur är en av de mest effektiva behandlingar som stödjer kroppens egen självläkningsförmåga.

Det är en skonsam behandlingsmetod som påverkar nervsystemet och frisätter hormonet endorfin som kopplas till smärtlindring och välmående. Akupunktur har även en lugnande inverkan. Därför är akupunktur effektivt vid stress, utmattning och utbrändhet.

Med Traditionell Kinesisk Medicin behandlas hela människan, inte bara enstaka symtom.
YinYang

Den grundläggande principen inom TKM är att Yin & Yang ska vara i balans.
Yin & Yang finns överallt och är varandras kompletterande motsatser.
De är ömsesidigt beroende av varandra och förändras hela tiden.

Boka

Du ser tillgängliga tider och bokar i kalendern.

Priser

Akupunkturbehandling 1 h: 850 kr elevpris: 600 kr
Klippkort med 5 behandlingar: 3 500 kr elevpris: 2 500 kr

Alla priser är inkl 25 % moms. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till akupunkturbehandling, be bara om ett kvitto med personnummer mm.

Betala

Betala med Swish till nummer 123 033 0407 (Anna Lundbäck AB) i samband med behandlingen.

Avboka eller omboka?

Om du blir sjuk, kan du när som helst BOKA OM din behandling. Kontakta mig på boka@annasakupunktur.se så snart du kan. 

För ej avbokad tid eller avbokning senare än 24 timmar innan din tid debiteras du 100 % av behandlingskostnaden.

Sagt om Annas akupunkturbehandlingar

Jag är grymt imponerad av Anna och nålarna

Jag har inte tagit någon värktablett sen jag var till Anna igår. Min fot är varken svullen eller ond. Jag har sovit hela natten. Jag är väldigt nöjd med behandlingen och kommer att komma fler gånger.

Lena

Jag har fått sömnen åter

Efter första akupunkturbehandlingen sov jag en hel natt för första gången på över 20 år. Tidigare låg jag vaken till 3-4-tiden, men nu somnar jag nästan alltid direkt och sover till väckarklockan ringer. I början tog jag behandlingar 1 gång /vecka, nu varannan vecka och så småningom ska vi glesa ut till var fjärde vecka. Om jag är stel i nacken när jag kommer till Anna, brukar hon sätta några nålar för det också. Jag känner mig stärkt och avslappnad efter behandlingarna.

Kerstin

Anna är proffsig och varsam

Jag fick uppleva Annas varsamma, omtänksamma, tydligt instruerande akupunktur. Behandlingen var välgörande och jag kände mig trygg och avslappnad under hela behandlingen.

Pernilla